• Počet návštev: 249225
    • Fotogaléria a úspechy

        zatiaľ žiadne údaje
    • Sledujte nás aj na:

      Facebook: Gymnázium Jána Hollého TrnavaInstagram: gjh_trnava
                                                                      • ChemShow2024

                                                                      • Streda 26. 6. 2024 sa ohlásila prasknutím blesku, no nás ani burácanie hromu po ceste na stanicu neodradilo. Zanedlho sme sedeli v teple vo vlaku. Keď strojvodca zachytil pohľad vlakvedúceho, ktorý konečne mávnutím ruky pokynul smerom k odchodu, nedočkavo sme vyťukávali prstami do mobilného telefónu. Poposadol som si na sedadle a niekoľko sekúnd som hľadel na hodinky. Napokon sme sa dali do pohybu. „Podobne ako minulý rok.“ „Hádam to opäť stihneme,“ dodal som neisto a váhavo.

                                                                        Keď sme v Bratislave vystúpili, vlhké vozovky klamali oči, takže to vyzeralo, že sa svet nad cestami chveje. My sme sa chveli nedočkavosťou. Fakulta, v novom šate, verne, trpezlivo vyčkávala. Čakala na nás, ako sa po roku vraciame dovnútra, akoby sama vedela, že znovu prídeme. Na presklených dverách sa objavili dažďové kvapky ako slzy. Slzy dojatia z opätovného stretnutia.

                                                                        Usadili sme sa vo viacerých sálach a nechali unášať životom na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie. Život študenta nie je ľahký. Podľa slov doc. Ing. Lucie Bírošovej, PhD. skratka FCHPT nadobudla aj iný ráz. Keďže študijných predmetov je veľa, častokrát býva študent dlho zahĺbený do štúdia a Furt Chodí Po Tme. Fakulta však spríjemňuje študentský život vo viacerých smeroch, kde sa len dá. O tom svedčili i slová sprevádzajúcich a široké úsmevy. Pán prof. Ing. Vladimír Lukeš, DrSc., hlavný organizátor akcie sa venoval všetkým – nám veľkým a i tým najmladším návštevníkom zo škôlok. Obrovskú budovu sme prešli i niekoľkokrát, zaujalo nás každé pripravené miesto. Dotyky s fyzikou sa prelínali s dotykmi s chémiou, sklenené banky bublali, striebrili sa mince, stánky útočili na všetky zmysly – analytické kúzla, vôňa chémie, testovanie chutí. Samozrejme, jedným z hlavných lákadiel ChemShow aj tento rok bola jej interaktívna povaha. Mali sme možnosť nielen sledovať, ale aj aktívne sa zapojiť do chemických experimentov. Okrem toho nám odborné prednášky poskytli náhľad do aktuálnych tém a trendov v chemickom výskume, čo bolo prínosné nielen pre študentov, ale aj pre našich profesorov, Mgr. Janu Ivančíkovú a Mgr. Róberta Knapa. Preto poďakovanie patrí aj im, za to, že sa s nami na ChemShow vydali v inšpiratívnej atmosfére. Bolo cítiť, že organizátori kládli dôraz na to, aby bola akcia prístupná a zrozumiteľná pre širokú verejnosť, čím podporujú záujem o vedu a technológiu. Vystavovatelia, vrátane študentov a zamestnancov fakulty, boli veľmi ochotní a pripravení odpovedať na akékoľvek otázky.

                                                                        Bola to skvelá príležitosť pre všetkých, ktorí majú záujem o chémiu, či už sú to študenti, odborníci, alebo len zvedavci. Jedného dňa, domnievam sa, mnohým z nás nebude prekážať ani v najmenšom furt chodiť po tme.

                                                                        Ema Takáčová (II. DA)

                                                                        Mgr. Róbert Knap

                                                                        • Kreslíme hudobné obrázky

                                                                        • Pod názvom Kreslíme si hudobné obrázky sa v pondelok 19. júna 2024 uskutočnila v hudobnom oddelení Knižnice Juraja Fándlyho vernisáž výstavy najkrajších výtvarných prác študentov Gymnázia Jána Hollého v Trnave. Pani profesorka Ďurišová, pod dohľadom ktorej výtvarné práce vznikli, posledný krát zhodnotila výtvarné práce, rozdala diplomy, a spokojní študenti odišli do svojich domovov. Ich hudobné obrazy však ostávajú, návštevníci hudobného oddelenia si ich môžu pozrieť do 7. júla 2024.

                                                                          Mgr. Anna Ďurišová

                                                                          • Mentoringový pilotný program na GJH v školskom roku 2023/2024

                                                                          • Milí študenti, rodičia a kolegovia,

                                                                            S radosťou oznamujem úspešné ukončenie mentoringového pilotného programu, ktorý prebiehal na našej škole počas školského roku 2023/2024. Tento program bol určený pre študentov druhých a tretích ročníkov a trval celý školský rok.

                                                                            Mentoringový program je navrhnutý tak, aby študentom poskytol podporu a vedenie od starších a skúsenejších odborníkov z rôznych oblastí. Úlohou mentora je pomáhať a podporovať študentov, aby rozvíjali svoje schopnosti, zlepšovali svoj výkon a stali sa presne takými osobnosťami, akými chcú byť. Mentoring nie je doučovanie; naši mentori radia, ako zvládnuť úlohy samostatne, a podporujú kritické myslenie a sebareflexiu.

                                                                            Pre efektívnu spoluprácu bolo dôležité, aby sa mentee stretávali so svojimi mentormi aspoň dvakrát mesačne. Program si vyžadoval určitú časovú flexibilitu a ochotu študentov prispôsobiť sa harmonogramu svojich mentorov. Rovnako bola nevyhnutná pravidelná, jasná a spoľahlivá komunikácia medzi mentorom a mentee.

                                                                            Sme nadšení, že všetci zúčastnení študenti pristúpili k programu zodpovedne a pravidelne sa zúčastňovali mentoringových stretnutí. Tieto stretnutia im poskytli cenné rady, podporu a príležitosti na osobný a akademický rast. Program výrazne prispel k ich individuálnemu rozvoju a pomohol im dosiahnuť stanovené ciele.

                                                                            Ďakujeme všetkým mentee za ich usilovnosť, zodpovednosť a odhodlanie učiť sa a rásť. Obrovské poďakovanie patrí aj našim mentorom za ich obetavú prácu, čas a odborné vedenie, ktoré poskytovali počas celého roka. Taktiež vyjadrujem vďaku vedeniu školy za podporu tohto projektu, ktorá bola kľúčová pre jeho realizáciu a úspech.

                                                                            Mentoringový program na GJH pokračuje v rozvíjaní individuálnych schopností našich žiakov a tešíme sa na ďalšie úspechy v nasledujúcich rokoch.

                                                                            Mgr. Monika Viskupič

                                                                            Školská psychologička a garantka pilotného projektu

                                                                            • Škola v  prírode Sekundy A

                                                                            • V dňoch 3. 6. – 7. 6. 2024 sa trieda Sekunda A vybrala do školy v prírode do Penziónu Bezovec neďaleko dedinky Nová Lehota.

                                                                              Prvý deň, ako sme dorazili na miesto začalo pršať. To však neznamená, že bola nuda. Pred obedom sme robili pár aktivít s pani psychologičkou. Večer nás čakali programy našich spolužiakov na jednotlivých izbách. Dievčatá vymysleli talentovú súťaž Sekunda má talent, ktorú vyhral Milán s jeho sólo číslom na gitare.

                                                                              V utorok sme sa vybrali na prechádzku do Novej Lehoty. Po ceste sme stretli nielen kravy, ale aj milého psíka Gora. Deň sme ukončili ďalším programom spolužiakov.

                                                                              V stredu sme sa hneď po raňajkách vybrali na turistiku k zrúcaninám hradu Tematín. Turistika celkovo trvala 3 hodiny aj s návratom. Lesná cesta bola kvôli predošlému dažďu zablatená, ale všetko to stálo za ten výhľad, ktorý na nás hore čakal. Po návrate si naše spolužiačky pripravili skvelú pátračku po poklade. Potom nás čakala opekačka, ktorú sme si taktiež veľmi užili.

                                                                              Štvrtok sme najmä oddychovali, pretože všetku energiu sme potrebovali hlavne na záverečnú diskotéku, na ktorú sme všetci čakali. Ešte pred koncom si dievčatá pripravili Noc Oscarov, kde bolo celkovo 19 kategórií vrátane ceny “najlepšia profesorka”, ktorú vyhrala naša pani profesorka Bardiovská.

                                                                              Za celú triedu chcem poďakovať pani profesorke, ktorá s nami tento 5-dňový výlet absolvovala. Na nudu vďaka programu nebolo času a získali sme zážitky na celý život.

                                                                              Sabína Jendrušová (Sekunda A)

                                                                              • Bol raz jeden život

                                                                              • Po roku sme späť s naším projektom Bol raz jeden život pre našich najmladších žiakov Primy A a Sekundy A. Ako to už býva predposledný týždeň je venovaný aktivitám pre všeobecnú znalosť z viacerých oblastí. Koordinátormi pre žiakov Primy A a Sekundy A boli žiaci Tercie A, ktorí sa úspešne zhostili tejto aktivity a hravo zvládli dozor nad svojimi zverencami. Stanovištia boli venované biológii, chémii, pohybu a športu, historizmom a logickým hádankám. Pri biológii a chémii vypomáhali žiačky II. Abývalí seminaristi chémie. Pedagogická záštita patrila pani uč. PaedDr. Zuzane VaškovejPaedDr. Bibiáne Jurčovej. Tešíme sa, že aj tento rok akcia zožala úspech a veríme, že budúci rok pokračujeme.

                                                                                PaedDr. Zuzana Vašková, PaedDr. Bibiána Jurčová

                                                                                • Kolégium sa vzdeláva

                                                                                • Koniec roka a nič nerobiť? Pre niekoho výhra a pre kolégium Zelenej školy nuda. Dňa 21. 6. 2024 prebehlo na našej škole termosnímkovanie pod vedením Ing. Dominika Špiláka, PhD. z Technickej univerzity vo Zvolene. Vďaka termokamere sme sa dozvedeli ako naša škola prepúšťa v týchto tropických dňoch teplo do tried a učební. S využitím vedomostí z fyziky žiaci chápali aj odbornému výkladu.

                                                                                  Načo nám to bolo? Ako „zelenáči“ v programe Zelená škola sa zaoberá ako znížiť dopad klimatických zmien na gymnázium. Prednáška a praktická časť nám určite pomôže posunúť sa vpred, aby sme umožnili príjemnejšie prostredie pre našich žiakov a učiteľský kolektív.

                                                                                  Mgr. Natalie Lackovič Križanová

                                                                                  PaedDr. Bibiána Jurčová

                                                                                  • Župný race

                                                                                  • Župný race

                                                                                    Anipredposlednom týždni školského roka sme nezaháľalizúčastnili sme sa Župného race TT. Táto súťažprekážkovom behu preverila študentov vo viacerých zručnostiach, no najmä potrápila psychiku pretekárov. Trať tvoril 5km beh, za ktorým nasledovali približne 15 rôznych prekážok, ktoré preverili každého pretekárasilových zručnostiachschopnosti nevzdávať sakrízovej situácii. Našu školu na preteku reprezentoval Roan Mário Straka (III. A), ktorý vybojoval 2. miesto. Za športovú reprezentáciu školy mu ďakujemeveríme, že aj tento prekážkový beh ho posunul ďalejjeho atletickej kariére.

                                                                                    Mgr. Tobiáš Prokop

                                                                                    • Po stopách Mozarta: Poznávacia exkurzia Rakúsko, Nemecko

                                                                                    • dňoch 12. – 14. júna 2024 zorganizovala predmetová komisia cudzích jazykov za predmet nemecký jazyk poznávaciu exkurziu do RakúskaNemecka. Prvý deň viedla naša cesta do hornorakúskeho mestečka Hallstatt obklopeného Alpamikrásnym pohľadom na Halštatské jazero. Sprievodkyňa nás previedla malebnými uličkami plnými obchodov so suvenírmi ažhlavnému námestiu Marktplatz. Prezreli sme si evanjelický aj katolícky kostolpotom sme sa presunuli ku kaplnke sv. Michalakostnicoucintorínom. Počas voľného programu sme si mohli vychutnať plavbu po Halštatskom jazere alebo sa kochať ďalšími atrakciami tohto malebného mestečka. Dozvedeli sme sa, že aj Číňaniaroku 2012 vytvorili vernú kópiu tohto svetoznámehoturistami často navštevovaného mestečka.

                                                                                      Na druhý deň sme sa autobusom odviezli do hlavného mesta Salzburska – Salzburgu, rodiska hudobného skladateľa W. A. Mozarta.rakúskou sprievodkyňou sme najprv obdivovali zámok Mirabellkrásnymi záhradami,blízkosti ktorých sa nachádzala univerzita Mozarteum. Naša prehliadka pokračovala cez most na Obilninovú uličku (Getreidegasse), známou najmä historickými označeniami starodávnych obchodovrodným domom W. A. Mozarta. Počas voľného programu niektorínás navštívili pevnosť Hohensalzburg prípadne starodávnu cukráreň Fürst zo 16. storočia, kde sme si kúpili sladké Mozartkugeln. Reštauráciu Sternbräu,ktorej údajne trávil čas aj samotný Mozart, navštívili tí, ktorí sa chceli občerstviť jedlom či pitíminých prilákalo známe nákupné centrum Europarkrôznym občerstvením.

                                                                                      Na tretí deň sme sa autobusom vybrali do nemeckého Národného parkuBerchtesgadene. Naše prvé kroky viedli do soľnej bane Salzbergwerk. Obliekli sme sa do baníckej kombinézy, nasadli do baníckeho vláčikašmykľavkou sa spustili dolu na prehliadku bane. Očarila nás krátka podzemná plavba po jazere spojenálaserovou show. Fascinujúca bola audiovizuálna prehliadka spolupútavým odborným výkladom nemeckej sprievodkyne. Po návšteve bane nás očakávala 15-minútová jazda elektroautobusom smeromOrliemu hniezdu (Kehlsteinhaus). Obdivovali sme krásny výhľad na AlpyKráľovské jazero (Königsee). Zvečnili sme sa na záberoch zachytávajúcich prekrásne scenérie. Aj napriek občasným daždivým prehánkam sa na nás usmialo aj slnkodomov sme sa vracali plný nezabudnuteľných krásnych zážitkovemócií.

                                                                                      Za predmetovú komisiu cudzích jazykov za predmet nemecký jazyk spracovala Mgr. Zuzana Gunišová.

                                                                                      • Návšteva Goetheho inštitútu v Bratislave

                                                                                      • Skupina nemčinárov z triedy III. B sa v pondelok 17. 6. 2024 vybrala do Bratislavy na školskú návštevu Goetheho inštitútu. Spolupracovníčka vo vzdelávaní pani Bartošová spolu so študentkou germanistiky Anetou nám najskôr predstavili nemeckú knižnicu, v ktorej priestoroch sme riešili v skupinkách rôzne interaktívne didaktické úlohy k téme móda a jej udržateľnosť. V závere nám pani Krejčíková, ktorá má na starosti jazykové kurzy a skúšky zdôraznila potenciál nemeckého jazyka vďaka našej geografickej polohe a pripomenula potrebu učenia sa nemeckého jazyka na škole, kvôli neustále sa zvyšujúcemu sa dopytu na pracovnom trhu. Cítili sme sa v budove Goetheho inštitútu príjemne, zabavili sme sa, mnohému novému sa priučili a radi sa vrátime pri ďalšej možnej vzdelávacej príležitosti!

                                                                                        Za Predmetovú komisiu cudzích jazykov spracovala Mgr. Nikoleta Olexová, PhD.

                                                                                        • Mladý digitálny Európan – 2. miesto na Slovensku!

                                                                                        • Mladý digitálny Európan – 2. miesto na Slovensku!

                                                                                          12. júna 2024 sa v Žiline na pôde Žilinskej univerzity uskutočnilo finále 6. ročníka vedomostnej súťaže Mladý digitálny Európan 2024.

                                                                                          Našu školu reprezentovali žiaci Septimy A

                                                                                          Lea VagalováTobias Belavý.

                                                                                          Školské kolo súťaže sa uskutočnilo 15. mája 2024 a zúčastnilo sa ho 2 374 žiakov zo 174 stredných škôl. Naši reprezentanti sa prebojovali medzi 16 najlepších na Slovensku a v celoštátnom kole obsadil

                                                                                          Tobias Belavý krásne 2. miesto

                                                                                          Lea Vagalová sa umiestnila na 6. mieste!

                                                                                          Našim skvelým reprezentantom srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu GJH!

                                                                                          RNDr. Andrea Bánová

                                                                                          • Zóna bez peňazí

                                                                                          • Milí rodičia, žiaci, učitelia, pracovníci GJH, priatelia!

                                                                                            Dovoľujeme si oznámiť vám dobrú správu: vracia sa k nám Zóna bez peňazí GJH!

                                                                                            Mnohí viete, čo je to, ale keby predsa niekto nevedel, radi ozrejmíme... 🧡

                                                                                            Je to akcia, ktorá podporuje recyklovanie, výmenu vecí, ktoré ľudia nechcú alebo nepotrebujú. Nie je len pre ľudí, ktorí sú odkázaní na charitu, ale aj pre tých, ktorí majú vecí nadbytok a dokážu ich posunúť do rúk tým, ktorí ich potrebujú. Niečo prinesiete, a keď sa vám niečo zapáči, môžete si to zobrať so sebou. Môžete ale aj veci priniesť a nič nevziať. Veď sami často dostanete darček, ktorý sa vám nehodí, kúpite vec, ktorú nevyužijete. Veci u nás dostávajú druhú šancu na život.

                                                                                            Naša škola sa opäť stáva miestom, na ktorom sa tieto krásne výmeny vecí zrealizujú. Ak máte také kúsky doma, budeme radi, keď rozšírite rady prispievateľov a pomôžete tak k opätovnému úspechu našej spoločnej akcie!

                                                                                            Na akékoľvek vaše otázky odpovieme a prikladáme plagát, ktorý napovie možno niečo viac...

                                                                                            • Mladý záchranár

                                                                                            • Dňa 30. 4. 2024 v Kamennom Mlyne sa uskutočnila akcia „Súťaž mladých záchranárov – Civilnej Ochrany – XXVI. ročník okresného kola“.

                                                                                               

                                                                                              Za GJH sa zúčastnili 2 družstvá A a B v zložení :

                                                                                              A:

                                                                                              Adriána Tóthová (Kvarta A), Sarah Kramár (Tercia A), Alexander Nagy (Kvarta A), Matiáš Šumichrast (Kvarta A).

                                                                                              B:

                                                                                              Hanah Krohn , Nina Kortišová , Matúš Mišudík a Mirosla Jaroš všetci z triedy Kvarta A.

                                                                                               

                                                                                              Družstvo „B“ skončilo na 3. mieste a družstvo „A“ na 6. mieste.

                                                                                              Za dosiahnutie výsledku gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

                                                                                               

                                                                                              Mgr. Tibor Szládicsek

                                                                                              • Kurz ochrany života a zdravia 2024

                                                                                              • V čase ústnych maturít sa aj tento rok naši žiaci tretích ročníkov a Septimy A zúčastnili na Kurze ochrany života a zdravia, kde absolvovali mnoho atraktívnych aktivít. Medzi tieto aktivity nepatrili iba tie, ktoré vyplývajú zo samotného názvu kurzu, ale aj viacero fyzických aktivít, ktoré našich žiakov prinútili vyjsť zo svojej komfortnej zóny. V priebehu troch dní naši žiaci na Kurze ochrany života a zdravia absolvovali splav rieky Hron, kurz prvej pomoci, streľbu zo vzduchovej zbrane a luku a viacero ďalších športových aktivít.

                                                                                                 

                                                                                                Vyhadzovanie užovky z raftu, lejak počas splavu, otužovanie, škrabance, pády a pokazené kolená. To všetko a mnoho ďalšieho našim žiakom skrížilo cestu, no všetci to samozrejme s hrdosťou zvládli. Na záver kurzu si naši žiaci zmerali sily s výstupom na Ďumbier, kde preukázali svoju fyzickú, no aj mentálnu vytrvalosť. Ďakujeme vedeniu školy za spoluprácu pri organizovaní kurzu a veríme, že nás o rok rovnako skvelé zážitky s našimi žiakmi neminú. Ako býva zvykom, úžasná partia tvorí úžasné zážitky.

                                                                                                 

                                                                                                Mgr. Ján Kovalčík

                                                                                                • Exkurzia CHA Mešterova lúka

                                                                                                • Dňa 6. 6. 2024 sme sa ako žiaci kolégia Zelenej školy, spoločne s ďalšími spolužiakmi, vydali na exkurziu na Záhorie. Keďže sa tento rok v projekte Zelená škola venujeme téme voda, aj náplňou nášho výletu bola voda, respektíve močariská. Cieľom našej cesty bola CHA Mešterova lúka, čo je súhrnný názov pre chránený areál miestnych močarísk, zapísaný v zozname Natura 2000. Dobre vystrojení do močaristého prostredia sme sa vydali, nie za nosom, ale za sprievodcami zo Správy Chránenej krajinnej oblasti Záhorie, naprieč nádhernou prírodou Borov. Piesok ani popadané borovicové konáre nám nezabránili dostať sa k cieľu cesty, kde sme mali možnosť vidieť množstvo druhov národného alebo európskeho významu- ako hrabavka škvrnitá, jašterica zelená, volavka biela, nosorožtek obyčajný, pijavica lekárska, či mäsožravá rastlina bublinatka obyčajná. Dozvedeli sme sa veľa nového o samotnom ekosystéme, jeho význame, a zahrali sme sa aj niekoľko hier na pozorumenie princípu zadržiavania vody v tomto prostredí. Pár z nás zakúsilo aj brodenie sa v profesionálnej výstroji po pás vo vode a odchyt živočíchov sieťkou. Exkurziu sme si užili a vyčerpaní sme sa vrátili po dobre prežitom dni späť do rodného kraja.

                                                                                                  Mgr. Natalie Lackovič Križanová

                                                                                                  Za kolégium Zelenej školy Filip Harsányi (I. A)

                                                                                                  • Slávnostné vyraďovanie absolventov

                                                                                                  • Každý koniec je zároveň začiatkom niečoho nového.

                                                                                                    Milí absolventi, dvere, ktoré sme otvorilizatvorili, vedúchodbám, ktoré nikdy nekončia.stredu 5. 6. 2024 ceremónia, sprevádzaná príhovormi riaditeľkysamotných absolventov, oživuje spomienky na nezabudnuteľné chvíle. Nepatrné vibrácie minulosti sa vírili vzduchom. Trvali nejeden okamihstriedali ich myšlienky na možné cesty, ktorými sa vydáte. Minulosťbudúcnosť sa sklopili do prítomnosti a za zvuku klavíra hrdo zaznelo každého meno. Srdcia nás všetkých sa naplnili hrejivým pocitom. Bolo by možné zvrátiť čas? Zotrvať ešte chvíľu? Charakter, snyhodnoty sa však už sformovali. Neľahké štúdium – cesta, plná úspechovprekážok sa zvládnutím maturitnej skúšky premeniloradosťnostalgiu za rokmi strávenýmiškolských laviciach.

                                                                                                    Áno, život má svoje etapy. Spolu s posledným školským zazvonením niečo končí a niečo začína. Zmena. Najťažšie je prejsť dverami, pretože nikto nevie, čo ho ďalej čaká. Niektoré dvere prinesú úskalia, iné naopak šťastie. Niektoré zdanlivo nemajú žiadny zmysel. Najplnšie životy prežívajú tí, ktorí prechádzajú mnohými dverami a neboja sa toho, čo za nimi nájdu.

                                                                                                    A tak žiaci piatich tried, pritisnutí jedendruhému, prešli školskou bránou do ďalšej životnej etapy.

                                                                                                    Nech sú dvere, ktorými prejdete, vždy plné nádejepríležitostí!

                                                                                                    Programom sprevádzala Klára Dobšovičová (II. DA)hrou na klavíri Mgr. Michaela Pokorná.

                                                                                                    Karolína Rigová (III. C),
                                                                                                    Mgr. Róbert Knap

                                                                                                     

                                                                                                    Pri dverách školy stojíme,

                                                                                                    piatimi tablami steny zdobíme –

                                                                                                    – čiernobiele plochyfotografie tvárí,

                                                                                                    absolvent, čo srdcom žiari,

                                                                                                    prekračuje prah do šíreho sveta.

                                                                                                     

                                                                                                    • Geologická olympiáda – 3. a 4. miesto na Slovensku!

                                                                                                    • V roku 2024 Technická univerzita v Košiciach v spolupráci s Masarykovou univerzitou v Brne vyhlásila 2. ročník Slovenskej geologickej olympiády. Súťaž sa konala 3. 6. 2024 v Košiciach a našu školu úspešne reprezentovali a krásne umiestnenie dosiahli žiaci

                                                                                                      Filip Harsányi (I. A) – 3. miesto

                                                                                                      Jozef Lukačovič (Oktáva A) – 4. miesto

                                                                                                      Chlapcom srdečne blahoželáme, ďakujeme za reprezentáciu školy a veríme, že si táto náročná súťaž nájde ďalších priaznivcov!

                                                                                                      RNDr. Andrea Bánová

                                                                                                      • MDD na GJH

                                                                                                      • Hoci nám počasie v uplynulý piatok 31. 5. 2024 veľmi neprialo, rozhodli sme sa náš upršaný Deň detí na Gymnáziu Jána Hollého stráviť vo farebnej nálade sprejovaním na tričká podľa loga Jána Hollého. Potešiť sme chceli hlavne našich najmenších študentov. Členovia Školského parlamentu si v tomto školskom roku pripravili novinku, a to sprejovanie na tričká čiernej farby.

                                                                                                        Ďakujeme nielen šikovným rukám našich študentiek zo Školského parlamentu, ale aj Rade rodičov a vedeniu školy za možnosť realizovať 3. ročník tejto akcie.

                                                                                                         

                                                                                                        Akciu MDD na fotografiách zachytila Timea Horváthová (IV. B).

                                                                                                        Za Školský parlament spracovala Mgr. Nikoleta Olexová, PhD.

                                                                                                        • Finančná sloboda

                                                                                                        • Dňa 31. 05. 2024 sa žiaci tried III. B a III. C vzdelávali vo finančnej gramotnosti prostredníctvom stolnej hry Finančná sloboda. Každá skupina žiakov dostala do opatery manželský pár, ktorému pomáhala plniť si ciele. Pracovali s produktami podobnými tým v reálnym živote, ako sú napríklad podielové fondy, akcie alebo poistenie. Pomocou nich nielen rýchlejšie pochopili danú problematiku, ale aj dôležitosť finančnej nezávislosti.

                                                                                                          Veríme, že sa nielen niečo nové naučili, ale aj zabavili.

                                                                                                           

                                                                                                          PaedDr. Katarína Belanová

                                                                                                          • Medzitriedna stolnotenisová liga

                                                                                                          • Naša škola pod vedením Mgr. Tobiáša Prokopa zorganizovala 1. medzitriednu ligu v stolnom tenise. Zápasy sa odohrali počas veľkých prestávok, kde medzi sebou navzájom súťažilo 27 hráčov. Žiaci základnej časti najprv bojovali systémom každý s každým o umiestnenie v tabuľke. Napokon liga vyvrcholila zápasmi o celkové umiestnenie, kde si zmeralo sily najlepších 10 hráčov zo základnej časti. Víťazom sa stal Dávid Nádaský. Za ním sa na ďalších miestach umiestnili Matej Putera 2. miesto, Šimon Antal 3. miesto a Adam Gastgéb 4. miesto. Víťazom srdečne blahoželáme. Všetkým zúčastneným ďakujeme a veríme, že liga bude mať úspech aj v budúcnosti.

                                                                                                            Mgr. Tobiáš Prokop

                                                                                                            • Krajské kolo FO – kategória D

                                                                                                            • V stredu 15. 5. 2024 sa na našom gymnáziu uskutočnilo krajské kolo fyzikálnej olympiády kategórie D.

                                                                                                              Zúčastnil sa ho žiak Martin Mikuš (I. A), ktorý dokázal využiť svoje vedomosti a zručnosti pri riešení úloh z rôznych oblastí fyziky.

                                                                                                              Martin Mikuš sa stal nielen úspešným riešiteľom krajského kola ale zároveň sa stal aj jeho víťazom- obsadil 1. miesto.

                                                                                                              Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a srdečne blahoželáme!

                                                                                                               Za predmetovú komisiu Prírodovedných predmetov spracovala  Mgr. Jana Ivančíková.