• Počet návštev: 202118
    • Fotogaléria a úspechy

        zatiaľ žiadne údaje
    • Sledujte nás aj na:

      Facebook: Gymnázium Jána Hollého TrnavaInstagram: gjh_trnava
                                                                      • Výtvarná súťaž Zem je len jedna

                                                                      • Pri príležitosti Dňa Zeme 2023 sa žiačky Tercie A Hanah Krohn a Nina Kortišová dňa 27. 4. 2023 zúčastnili výtvarnej súťaže s témou Najkrajšie miesto na Zemi. Šikovné výtvarníčky spolu vytvorili skicu, ktorú potom načrtli na polystyrénový štvorcový podklad. Za necelé štyri hodiny sa zrodila veľkoplošná maľba evokujúca pokojnú náladu japonských záhrad. Aj keď si dominantné postavenie v rámci diela vydobyli kapry koi, nezaostával za nimi ani bujný vodopád či priestorovo modelované kamene.

                                                                        Za znázornenie idylickej orientálnej atmosféry si dievčatá vymaľovali krásne 1. miesto. Z celého srdca gratulujeme a prajeme ešte veľa umeleckých úspechov. 

                                                                        Mgr. Dominika Pokopec

                                                                        • Poznávacia exkurzia do Barcelony

                                                                        • Nadšenci španielčiny na GJH sa v dňoch 19. 4. – 22. 4. 2023 rozhodli vycestovať za teplom na juh Európy a absolvovali poznávaciu exkurziu do Barcelony v Španielsku. Katalánsku metropolu navštívili letecky, čiže už samotná preprava na miesto určenia bola zážitkom

                                                                          Počas pobytu navštívili najznámejšie pamiatky tohto nádherného mesta, ako napr. chrám Sagrada Familia, Park Güell, Plaza España, Plaza Catalunya  a mnohé ďalšie. Vyliezli na vrch Montjuïc, odkiaľ sa im naskytol nádherný pohľad na Barcelonu. Obdivovali genialitu architekta a umelca, nezabudnuteľného Gaudího v Casa Milà a Casa Batlló. Túlali sa uličkami v gotickej štvrti a prechádzali sa po svetoznámej pešej zóne La Rambla. Niektorí otužilci otestovali vodu v Stredozemnom mori na populárnej pláži La Barceloneta. Vyskúšali typické španielske delikatesy na tržnici i v tapas bare, zastavili sa v cukrárni, ktorú si v Barcelone otvorila naša krajanka a pochutili si na jej úžasných koláčikoch. Zapracovali na svojich komunikačných zručnostiach zo španielskeho jazyka a precvičili si teóriu v dennej praxi. 

                                                                          Na Slovensko si, okrem “turrones”, čo je typická španielska pochúťka z mandlí a medu, odniesli nesmierne veľa zážitkov, urobili si tisíce fotografií a načerpali úžasnú energiu z atmosféry tohto výnimočného mesta. Posledný deň sa len veľmi neradi lúčili so španielskym slnkom a skvelou sprievodkyňou Zuzkou, ktorá svojou neutíchajúcou energiou a nadšením spôsobila, že sa odchádzalo naozaj ťažko.

                                                                          Dovidenia, alebo hasta la vista Barcelona, určite sa ešte vrátime..

                                                                          Mgr. Martina Bardiovská

                                                                          • ANGLICKO – EXKURZIA – 2023

                                                                          • Dňa 17. 4. 2023 sa žiaci 3. DA 💖 a 3. CA 💖zverili do rúk pánovi sprievodcovi Mirovi a vycestovali na poznávaciu exkurziu – cieľ Anglicko. Po prebdenej noci v autobuse sme s radosťou uvítali príjemnú atmosféru Bruselu, ktorý bol našou prvou zastávkou. Hoci sme navštívili zaujímavú expozíciu v Parlamentáriu, našu chuť na belgické hranolčeky či vafle s čokoládou a náložou šľahačky nemohlo nič prekonať.

                                                                            Na druhý deň sme sa trajektom prepravili cez Lamanšský prieliv, a tak dali zbohom slnečnému Francúzsku. Keď sme si hodinky posunuli o hodinu dozadu, bol práve čas na tradičné britské fish & chips, ktoré sme si veľmi autenticky vychutnali priamo pri mori. Mesto Hastings bolo očarujúce, no ani sme sa nenazdali a už nám svoje brány otváralo mesto Brighton. Royal Pavilion bol nepochybne jednou z najkrajších dominánt mesta, avšak milovníci zábavy si prišli na svoje na Brighton Palace Pier, ktoré ponúkalo množstvo atrakcií.

                                                                            V pokojnom mestečku Salisbury sme dobili baterky pri rannej káve, a potom sme sa vybrali na prehliadku najikonickejšej pamiatky Británie – Stonehenge. Keď sme galériu v telefónoch zaplnili fotkami, vynadívali sa na roztomilé ovečky všade okolo nás a v neposlednom rade nakúpili suveníry pre rodinu, priateľov a známych, pán vodič nadstavil navigáciu smer Bath. Hoci nám čajky jemne narušili poobedňajšiu idylku a poriadne nám „zavarili“, zobrali sme to s humorom a išli sme ďalej spoznávať krásy mesta. Samozrejme, nesmel chýbať náš obľúbený „Mekáč“, no tiež sme si nakúpili krásne knihy a odmenili sa sladkými donutkami v prostredí miestneho parku.

                                                                            Posledný deň bol už náš dlho očakávaný Londýn. Prefrčali sme okolo všetkých najznámejších pamiatok a dokonca sme si pohľad na mesto vychutnali aj z rieky Temža pri plavbe loďkou. Oxford Street ponúkala širokú škálu obchodíkov a reštaurácií a poprechádzali sme sa po nádherných uličkách s klasickou architektúrou. Deň ubehol rýchlo, a tak sme opäť nasadli na trajekt, tentokrát však už na cestu domov.

                                                                            Náš skvelý výlet sa skončil, no odnášame si plno krásnych zážitkov a pekných fotografií. Ďakujeme našim pani profesorkám – Mgr. Karin Zamborskej, Mgr. Magdaléne Svíbovej a Mgr. Michaele Solčányovej, že to s nami zvládli a tešíme sa niekedy nabudúce na ďalší skvelý poznávací zájazd či výlet.

                                                                            Simona Horvatovičová (3. DA)

                                                                          • Okresné kolo matematickej olympiády
                                                                            • Okresné kolo matematickej olympiády

                                                                            • Dňa 12. 4. 2023 sa konalo okresné kolo Matematickej olympiády v kategóriách Z6, Z7 a Z8. Okresné kolo v týchto kategóriách je najvyšším kolom súťaže.

                                                                              Naši žiaci sú úspešnými riešiteľmi.

                                                                              Najlepší z nich sa umiestnili nasledovne:

                                                                              Milán Nagy (Príma A) – 5. miesto

                                                                              Kristína Prodajová (Sekunda A) – 1. až 3. miesto

                                                                              Alexander Marcian (Tercia A) – 1. miesto

                                                                              Srdečne im blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

                                                                              PaedDr. Katarína Belanová

                                                                              • Krajské kolo SOČ a vyhodnotenie súťaže Zelený Andel 2023

                                                                              • Nevyspytateľné, kruté a škaredé – aj také niekedy býva počasie v záhorskom regióne. Počasie nám spočiatku neprialo. V posledný marcový deň sa skupina žiakov GJH za rozbresku vydala na krajské kolo prehliadky Stredoškolskej odbornej činnosti do Skalice. Ubiehajúce kilometre povzbudzovali skupinku nadšencov na samotnú obhajobu prác. V Skalici už slnko svieti jasnejšie a všetko sa zdá farebnejšie. Historická pýcha – Gymnázium Františka Víťazoslava Sasinka na priestranstve v centre mesta už netrpezlivo očakáva svojich hostí. Ako hodiny plynuli, zrazu tu bol okamih, keď sa bolo treba popasovať v súťažnom odbore o postup. Jozef Lukačovič (Septima A), Anna Fundárková (5. DA), Maxim Bozalka (2. C), Alexandra Terézia Krupčíková (5. DA), Jakub Smutný (4. A), Martina Matejová (3. DA) a Nina Soldánová (3. DA) – všetci si zaslúžili obrovský potlesk za svoj výkon.

                                                                                Jozef Lukačovič sa vo svojom súťažnom odbore umiestnil na 2. mieste a naše gymnázium bude reprezentovať v celoštátnej prehliadke prác SOČ v Modre v dňoch 26. – 28. 4. 2023. Jozefovi želáme čistú myseľ, odhodlanie a plynulosť a ľahkosť s akou prezentoval doteraz.

                                                                                Práce našich žiakov sú veľmi kvalitné a o tom svedčí aj umiestnenie sa na popredných miestach v súťaži Zelený Andel. Dňom 31. 3. 2023 sa tiež ukončil v poradí 6. ročník tejto súťaže. Žiaci z celého Slovenska, ktorí na škole spracovali svoju SOČ v oblasti Ochrana a obnova životného prostredia do súťaže v tomto školskom roku, celkovo prihlásili 41 prác. Odborná komisia vybrala tri najlepšie práce.

                                                                                Katedra ekochémie a rádioekológie Fakulty prírodných vied Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave na základe odbornej komisie ocenila prácu Anny Fundárkovej 2. miestom a prácu Niny Soldánovej a Martiny Matejovej 3. miestom. Okrem umiestenia a diplomu získavajú dievčatá aj vecné ceny!

                                                                                Viac informácii o súťaží nájdete na stránke https://www.ekokatedra.sk/zelenyandel/.

                                                                                Srdečne blahoželáme a tešíme sa z ďalších dosiahnutých úspechov!

                                                                                Mgr. Róbert Knap
                                                                                školský koordinátor a metodik SOČ

                                                                              • Krajské kolo Dejepisnej olympiády kat. A
                                                                                • Krajské kolo Dejepisnej olympiády kat. A

                                                                                • V pondelok 3. 4. 2023 sa v Centre voľného času Dúha v Hlohovci uskutočnilo Krajské kolo Dejepisnej olympíády v kategóriách A, B, C a D.

                                                                                  Našu školu v krajskom kole kategórie A reprezentoval Roan Mário Straka (2. A). Výborne uspel v teste a v obhajobe svojej práce Ondráškov mlyn v obci Moravské Lieskové. Po vyhodnotení Krajského kola, odborná komisia zverejnila výsledky a podľa nich Roan skončil na vynikajúcom 1. mieste a zároveň postúpil na Celoslovenské kolo do Bratislavy!

                                                                                  Úspech takýchto rozmerov dosiahol Roan už druhýkrát a veríme, že na budúci rok zopakuje svoj skvelý úspech, ku ktorému mu úprimne blahoželáme!

                                                                                  PhDr. Róbert Jurík
                                                                                  predseda krajského kola Dejepisnej olympiády v Hlohovci

                                                                                  • Trnavský šachový rebríček 2023

                                                                                  • Piatok 24. 3. 2023 sa v priestoroch trnavskej Kalokagatie konalo záverečné kolo trojdielnej súťaže základných a stredných škôl v šachu. Po absolvovaní všetkých troch kôl najviac bodov získal náš žiak Šimon Libich (3. DA) trofej víťaza Trnavského šachového rebríčka. Naša škola taktiež neobišla naprázdno. Po súčte bodov zo všetkých troch turnajov skončila s pohodlným náskokom o 11 bodov na prvom mieste spomedzi všetkých trnavských škôl. Žiaci boli odmenení zlatými medailami a škola sa môže pochváliť nádhernou trofejou. A to všetko vďaka zásluhe: Jozefa Dziváka (2. A), Šimona Libicha (3. DA), Jakuba Cvíčelu (4. DA), Matúša Kramára (4. DA) doplnení šikovnými študentkami Natáliou Límovou (4. B) a Hanou Krákorovou (1. A).

                                                                                    Matúš Kramár (4. DA)

                                                                                    • Krst zborníka Na krídlach vážky

                                                                                    •        ...všímavosť, prežívanie, city, láska (aj k futbalu), život a jeho úskalia... to všetko sa dá pretaviť do básne alebo prózy. Zborník Na krídlach vážky zostavený z malých poetických a prozaických diel žiakov Gymnázia Jána Hollého v Trnave sme slávnostne pokrstili 13. apríla 2023 za prítomnosti samotných autorov, ich rodičov, spolužiakov, pedagógov a vedenia školy, pozvaných hostí z Knižnice Juraja Fándlyho v Trnave a Rodičovskej rady pri Gymnáziu Jána Hollého.

                                                                                      Úlohy krstu útlej knižočky sa zhostil pán Juraj Žembera, slovenský básnik, historik, etruskológ, učiteľ, atlét, ale aj starý rocker, ako o sebe rád hovorí, a predovšetkým absolvent nášho gymnázia, keď ešte sídlilo na Hollého ulici. V rozhovore povedal krátky príbeh svojej životnej dráhy, ako sa k písaniu dostal, mladých autorov povzbudil k písaniu a radosti z neho. Program bol popretkávaný spevom Martina Valachoviča z kvarty A, prednesom Alexandry Hornákovej zo septimy A, hrou na klavíri – Liam Peter Jamrich z 2.DA a Matej Maco zo septimy A. Záver patril rozhovoru, ktorý viedol Mgr. Lukáš Jánošík s niektorými mladými autormi básní a prozaických textov: Nikolasa Drobného z 5. DA, Kláry Matuškovičovej z 3. DA, Jozefa Lukačoviča zo septimy A a Lukáša Kolesíka z 2. DA. Po skončení oficiálneho programu nasledovala malá recepcia. Vydanie zborníka a aj tento slávnostný krst sa konali pod záštitou Rodičovskej rady, za čo patrí srdečná vďaka.

                                                                                      Autorom myšlienky vydať zborník diel študentov GJH TT bola pani PaedDr. Mariana Pavelková, dlhoročná pedagogička gymnázia a vedúca predmetovej komisie SJL. Pani profesorka si užíva zaslúžený dôchodok, krstu sa zo zdravotných dôvodov nemohla zúčastniť, jej myšlienku ale naplnila jej nástupkyňa Mgr. Dominika Vargová.
                                                                                      Strávili sme príjemné popoludnie, ktoré sa nieslo v duchu tvorivosti, talentu, hudby, prednesu, počúvania názorov zrelého básnika a mladých ľudí. Za skvele zvládnutú organizáciu, prejav tímovej práce a spolupatričnosti všetkým ďakujem.

                                                                                      Ing. Marianna Katreniaková

                                                                                    • Ekonomická olympiáda pre základné školy
                                                                                      • Ekonomická olympiáda pre základné školy

                                                                                      • Dňa 24. 3. 2023 sa konal na našej škole pilotný ročník Ekonomickej olympiády pre ZŠ. Zúčastnilo sa jej 4467 žiakov zo 174 škôl z celého Slovenska. Z našej školy to boli Adam Krajčo a Miroslav Mach z Kvarty A . Podarilo sa im získať v rámci Trnavského kraja krásne 7. a 8. miesto.

                                                                                        Blahoželáme k úspechu a veríme, že budú našu školu reprezentovať aj naďalej.

                                                                                        PaedDr. Katarína Belanová

                                                                                        • Okresné kolo Chemickej olympiády kat. D

                                                                                        • Švajčiarsky filozof Henri Fréderic Amiel povedal:

                                                                                          Človek bez vášne je ako kameň, ktorý čaká na úder železom, aby mohol vydať iskry.

                                                                                          Nestáva sa každý deň, aby sa naplnili priestory nášho gymnázia novými tvárami. Vo štvrtok 30. 3. 2023 okres Trnava úspešnými riešiteľmi školského kola Chemickej olympiády kat. D doslova prekvitá. V chemickom laboratóriu to priam až praskalo vo švíkoch.

                                                                                          Našu školu v okresnom kole reprezentovala Katarína Hamarová (1. CA). Pokračovaním železnej cesty, ktorej od septembra predchádzali hrboľaté kamene úloh, sa stali významné chemické reakcie železa a jeho zlúčenín. V teoretických a praktických úlohách si viedla vynikajúco. To uznali aj členovia komisie. Doslova zaiskrila, skutočne zažiarila a umiestnila sa na 1. mieste!

                                                                                          Zabezpečiť súťaž takýchto rozmerov nie je ľahké. Preto ďakujem za podporu vedeniu GJH, členom okresnej komisie za objektívny prístup a v neposlednom rade mojim študentom, ktorí mi s prípravou veľmi pomohli.

                                                                                          Veríme, že tomu nebolo posledný krát, čo sme s mnohými žiakmi základných škôl stretli, a preto sa stretneme v krajskom kole. Opäť u nás! Vo štvrtok 27. 4. 2023.

                                                                                          Mgr. Róbert Knap

                                                                                          predseda okresného kola Chemickej olympiády kat. D

                                                                                        • Krajské kolo matematickej olympiády
                                                                                          • Krajské kolo matematickej olympiády

                                                                                          • 28. 3. 2023 sa Dávid Nádaský z triedy 1. CA zúčastnil krajského kola Matematickej olympiády v kategórii Z9. Spomedzi 30 účastníkov obsadil 2. miesto. Víťaz mal len jednobodový náskok.

                                                                                            PaedDr. Katarína Belanová

                                                                                            • Ocenenie Srdce na dlani

                                                                                            • Dňa 8. 12. 2022 sa v priestoroch Malého Berlína odovzdávalo ocenenie Srdce na dlani výnimočným dobrovoľníkom, dobrovoľníčkam a dobrovoľníckym projektom v Trnavskom kraji, ktorí prispievajú rozvoju komunity a pomáhajú tam, kde je to potrebné. Udeľovanie cien sa uskutočnilo pod záštitou Trnavského samosprávneho kraja. Komisia zložená zo zástupcov KIRA (Krajská inovačná rozvojová agentúra), TTSK, zástupcov odbornej verejnosti i aktívnych dobrovoľníkov vybrala šiestich výnimočných ľudí a skupín v piatich rôznych kategóriách.

                                                                                              V kategórii Koordinátor dobrovoľníkov si prevzala ocenenie naša kolegyňa RNDr. Andrea Bánová, ktorá koordinuje dobrovoľnícke aktivity na našom gymnáziu. Nomináciu na toto krásne ocenenie poslali rodičia žiakov našej školy, ktorí sa zúčastňujú dobrovoľníckych aktivít.

                                                                                              Andrea Bánová bola zároveň nominovaná na národné ocenenie, ktoré sa udeľovalo 16. 3. 2023 na pôde Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

                                                                                              Podľa Andrei Bánovej je to ocenenie všetkých našich žiakov a kolegov, ktorí venujú svoj voľný čas , nezištne a ochotne pomáhajú a zároveň je to ocenenie školy, ktorá akcie zastrešuje.

                                                                                              Srdečne blahoželáme a ďakujeme.

                                                                                              • Veľkonočné divadelné pásmo

                                                                                              • Dňa 5. 4. 2023 triedy 1. CA a 1 DA pod vedením PaedDr. Sorádovej predviedli veľkonočné divadelné pásmo pred učiteľmi a žiakmi našej školy. Na dramatických technikách sa študenti učia ctiť si naše tradície. Piesne, básne a tance v kroji vyjadrujú našu hrdosť  na naše kultúrne dedičstvo a súdržnosť  v kolektíve.

                                                                                                PaedDr. Manuela Sorádová

                                                                                                • Veľkonočné prianie

                                                                                                • Okresná súťaž vo Veľkonočnom aranžovaní
                                                                                                  • Okresná súťaž vo Veľkonočnom aranžovaní

                                                                                                  • Umelec a hudobník Dávid Benkovský napísal:

                                                                                                    Umenie je vyjadrenie citov čo cíti autor a čo tým svojim výtvorom chce povedať.

                                                                                                    Krása a umenie aranžérstva sú všeobecne známe. Technika, ktorá si vyžaduje dávku trpezlivosti a odhodlania, vo výsledku poskytuje pôvabný unikát. Samozrejme, že najobľúbenejšie sú dekorácie, do ktorých vložíme kúsok vlastnej kreativity a zručnosti. Na okresnej súťaži vo Veľkonočnom aranžovaní nemohla chýbať talentovaná Lea Hrašnová (Príma A). Súťaž sa konala v priestoroch centra voľného času Kalokagatia v Trnave 31. 3. 2023. Odborná porota hodnotila splnenie predpísanej témy, nápaditosť a originalitu, pričom súťažné výrobky museli byť aranžované tak, aby mohli byť súčasťou veľkonočnej výzdoby. Súťaž pozostávala z dvoch častí a splnenie zadania sa vyžadovalo v časovom limite 60 minút.

                                                                                                    Lea sa sústredila len na svoju aranžérsku prácu a umiestnila sa na krásnom 2. mieste v povinnom aranžovaní a na 2. mieste vo voľnom aranžovaní.

                                                                                                    Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

                                                                                                    • Olympiáda sociálnej antropológie

                                                                                                    • Počas školského roka 2022/2023 sa naši žiaci/*žiačky 2. – 4.ročníka zúčastnili Olympiády sociálnej antropológie. Predmetom olympiády bol súbor štyroch úloh/zadaní, ktoré boli žiakmi/*žiačkami vypracované v rozmedzí mesiacov október až január. Zadania boli zamerané na rozvoj kritického myslenia, kreativity a taktiež čítania s porozumením či tvorby vlastných objektívnych názorov.

                                                                                                      „Olympiády sa v celkovom počte zúčastnilo 26 žiakov a žiačok, pričom najviac zúčastnených bolo z tretieho a štvrtého ročníka. Každé zadanie bolo hodnotené podľa predom určených kritérií, do ktorých patrila formálna a štylistická stránka zadania, obsah a vecnosť, dodržanie tipov/trikov, či celkový dojem. Každý účastník a účastníčka obdržali ďakovný diplom za účasť a taktiež publikáciu vydanú Slovenskou asociáciou sociálnej antropológie.“ (SASA. Report z prvej olympiády sociálnej antropológie. 2023. [online]. Dostupné na: <https://antropologia.sk/report-z-prvej-olympiady-socialnej-antropologie/>).

                                                                                                      Víťazkami/*víťazmi sa stali traja žiaci/*žiačky, pričom z našej školy si ocenenie a hmotné odmeny odniesla Andrea Mikulíková z triedy IV.CA.

                                                                                                      „Vďaka olympiáde som sa naučila pozerať na veci z viacerých uhlov pohľadu a pýtať sa otvorené otázky. To, či som sa naučila písať analýzu, sa dozviem síce až pri vyhodnotení, ale keby som podobnú úlohu dostala v budúcnosti, budem aspoň menej nervózna. Vďaka rozhovorom a vinetám som musela vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a už sa nebojím osloviť cudzieho človeka. Viac než skúsenosti mi táto olympiáda dala možnosť prekonať nervozitu v prítomnosti cudzích ľudí, čo považujem za obrovský prínos do života.” (SASA. Report z prvej olympiády sociálnej antropológie. 2023. [online]. Dostupné na: <https://antropologia.sk/report-z-prvej-olympiady-socialnej-antropologie/>).

                                                                                                      Srdečne gratulujeme a prajeme ďalšie úspechy.

                                                                                                      PaedDr. Bibiána Jurčová,   Mgr. Slavka Sobotová

                                                                                                      • Hollého pamätník – ďalšie úspechy

                                                                                                      • V recitačnej súťaži Hollého pamätník súťažia aj naši starší žiaci, ktorí sa 29. marca 2023 zúčastnili na regionálnom kole súťaže. Klára Dobšovičová (1. DA) sa vo svojej kategórii umiestnila na 2. mieste, v inej kategórii obsadil 2. miesto Jozef Lukačovič (septima A) a 1. miesto získala Alexandra Hornáková (septima A). Všetci traja žiaci postupujú do krajského kola súťaže. Srdečne im gratulujeme.

                                                                                                        Mgr. Lukáš Jánošík

                                                                                                        • Majstrovstvá Slovenska juniorov v Jude

                                                                                                        • Dňa 1. 4. 2023 sa žiak nášho gymnázia Timur Hrnčiar zo Septimy A zúčastnil na Majstrovstvách Slovenska juniorovJudeBanskej Bystrici, kde po štyroch vyhratých zápasoch, získal zlatú medailuobhájil minuloročný titul Majstra Slovenska.

                                                                                                          Srdečne blahoželámeprajeme mnoho ďalších športových úspechov!

                                                                                                          PaedDr. Bohumír Chatrnuch

                                                                                                          • Celoštátne kolo Olympiády v anglickom jazyku

                                                                                                          • Dňa 29. 3. 2023 sa uskutočnilo celoštátne kolo 33. ročníka Olympiády v anglickom jazyku. Naše gymnázium reprezentovala v kategórii 2C1 (žiaci bilingválneho štúdia) Monika Hulíková z triedy 5. DA. Súťaže sa zúčastnili najlepší žiaci z celého Slovenska a úroveň vedomostí bola skutočne vysoká. Monika získala krásne 3. miesto. Víťaz mal iba trojbodový náskok.

                                                                                                            Víťazke srdečne gratulujeme!

                                                                                                            Mgr. Natalie Lackovič Križanová

                                                                                                            • Workshop ku Dňu boja za ľudské práva

                                                                                                            • Dňa 24. 3. 2023 sa na našej škole uskutočnil workshop „Máme ich každý“ ku Dňu boja za ľudské práva, ktorý si pripomíname 25. 03. Celá akcia spočívalatom, aby sa žiaci cez rôzne aktivity zoznámiliľudskými právamiuvedomili si ich dôležitosť, alekrehkosťdnešnom svete.

                                                                                                              Tento rok si žiaci spoločenskovedných seminárov 3.4. ročníka pripravili 10 stánkovaktivitami týkajúcimi sa napr. rasizmu, xenofóbie, či stereotypov. Žiaci si mohli vyskúšať rolové hry, argumentovanie, kreslenie piktogramov, alebo si preveriť svoje vedomostikvíze, či zorientovať sa vo faktochmýtoch ohľadom ľudských práv.

                                                                                                              Zúčastnení žiacijednotlivých tried sa rozdelili do menších skupiniekpostupne prechádzali jednotlivými stanovišťami. Tento rok to boli žiaci tercie A, kvarty A a tiež žiaci 1.2. ročníka. Všetci si počínaliaktivitách veľmi dobremy dúfame, že si žiaci aj takouto formou prehĺbili vedomostioblasti ľudských práv.

                                                                                                              Mgr. Mária Gregušová,   Mgr. Slavka Sobotová,   PaedDr. Bibiána Jurčová